prästens lilla kråka & Fläderblom

valborg och därmed min gammelmormors födelsedag.
i morse lekte jag prästens lilla kråka med Chili. någonstans tror jag att det var för att hedra dig. som ett tack för alla gånger jag fick sitta i ditt knä, inte på det onda förstås, och du sjöng för mig med skrovlig röst och förde mig fram och tillbaka i enlighet med sången. och jag lekte med ditt halsband, jag höll den stora silverkulan i min hand. jag önskar att jag tagit den när du försvann, men barnet jag var då tog tvålar och brevpapper. tänk om någon sagt till den lilla flickan, att snart skickar ingen brev mer, hon med sin fenomenala brevvän i Skåne hade inte trott dig en sekund.
jag ska ha min parfym som luktar fläder ikväll, blott för dig min älskade. för varje gång jag luktar eller smakar på fläder så går mina tankar till dig. Dig och din fantastiska fläderblomssaft, den som vi fick plocka fläder till i trädgården på Wiksberg.
tack för allt, jag glömmer dig aldrig min älskade, dina goda kakor, ditt sätt att berätta historier, hur jag tyckte att din hand försökte hålla kvar min sista gången jag såg dig vid liv och alla fina släktingar jag fick träffa när du fyllde 80, det var för dem jag skrev och höll mitt första tal på din begravning. Du var och förblir en förebild för mig, jag tror att du är delvis skyldig till att jag lärt mig vara en bestämd kvinna som står på mig, tack för den egenskapen.
Ikväll tänds alla eldar för dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0